maanantai 30. syyskuuta 2013

Päivitystä pitkän tauon jälkeen... :D

On ehtinyt taas vierähtää useampikin kuukausi edellisestä tilannepäivityksestä, mutta nyt minulla jopa on jotain, jota esitellä (vieläpä ylpeänä...) Sain vihdoin ja viimein tehtyä ikuisuusprojektini valmiiksi, uskokaa tai älkää :) Eihän siinä mennyt kuin kaksi vuotta, mutta onneksi ei takin omistaja ole kasvanut aloittamisen jälkeen. Alla kuvia kyseisestä takista
Takki edestä...
... ja takaa
Tein ystävälleni tuparilahjaksi LP-kulhon, johon idean sain löytämästäni kuvasta. Kotoani löytyi vanhoja levyjä, ja sain sulatettavaksi Viktor Klimenkon levyn.


Mielestäni kulho onnistui todella hyvin ensimmäiseksi kulhokseni. Tässäpä minultakin ohje kulhon tekoon:

Lp-kulho

1. Laita uuni lämpenemään 120 asteeseen
2. Laita uunipellin päälle leivinpaperi ja aseta pesty peltipurkki pellin päälle.
3. Nosta lp-levy purkin päälle siten, että purkki on keskellä levyä.
4. Laita pelti levyineen ja purkkeineen uuniin, noin keskitasolle.
5. Vahdi levyä sulattamisen aikana, kaiken varalta. Pidä levyä uunissa n 2 minuuttia, ei enempää.
6. Ota pelti pois uunista ja muotoile kulhon reunoja haluamaasi muotoon, pidä käsissäsi vaikkapa kintaita, koska levy on kuuma. Levy kovettuu melko nopeasti, joten kannattaa muotoilla heti uunista otettua.
7. Anna kulhon jäähtyä.
8. Kulho on valmis käytettäväksi, vaikkapa lahjana :D

HUOM! Suosittelen hyvää tuuletusta, koska olen lukenut, että levystä saattaa irrota sulatuksen aikana pahan hajuista höyryä. Itse en sen kummemmin tuulettanut, koska en havainnut mitään hajuja. Uuni kylläkin tuoksui jonkun verran, mutta ei haitannut minua ainakaan.

Muita valmistuneita töitä:
Palmikkopipo takaa
Palmikkopipo edestä
Tein yllä olevan pipon ystävälleni tilauksesta. Ohjeen otin Novitan lehdestä (Talvi 2010). Poikkesin ohjeesta tupsujen kohdalla, tein siis vain yhden ison pallon. En myöskään tehnyt piposta niin pitkää kuin ohjeessa oli, kavennuksetkin tein omasta päästäni hieman kuitenkin ohjetta soveltaen. Takana oleva kuvio on pidennettyä helmineuletta ja sivuilla on helmineule-nurja-joustinneuletta.
Uusi tekele...
Perusvillasukat miehelle

Villasukat tein välityönä, ihan kuin ei olisi keskeneräisiä töitä ollutkaan... Mutta nyt olen tekemässä harmaata pipoa miehelle ja punaisia piirakkasukkia (sukista ei nyt ole kuvaa, vielä ainakaan)

Tässäpä tärkeimmät. Ai niin! Nyt meinasi unohtua... Saimme uuden "perheenjäsenen" heinäkuun lopulla. Kyseessä siis kissa...
Tällainen karvapallo oli ensimmäisinä päivinään meillä :D
Ja tällainen juuri äsken noin 4 kk:n ikäisenä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti